Kroon van Dronten is unieke mix van wonen en zorg in één gebouw

Maar liefst vier blokken, 125 woningen, een polikliniek en winkels. Dat is het indrukwekkende gebouw 'Kroon van Dronten' dat verrijst aan het Koning Willem-Alexanderplein, naast het station van de stad. Nieuwsgierig naar dit enorme complex? Op de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan je zien wat er allemaal bij komt kijken om dit multifunctionele bouwwerk neer te zetten.

De vier blokken van de Kroon van Dronten hebben allemaal hun eigen karakter. Er komt een commercieel gedeelte met winkels die bij het station horen. Voor starters komen er woningen in de vrije-sector huur, die allemaal energieneutraal zijn met warmtepompen en zonnepanelen. Ook komen er woon-zorgstudio's, speciaal voor mensen met dementie. Als laatste een polikliniek waar Drontenaren voor allerlei ingrepen terecht kunnen.

Wat is er te zien?

De bouw van de 'Kroon van Dronten' is gestart in februari 2022. Via de livestream op YouTube zijn de werkzaamheden te volgen, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als daadwerkelijk de bouwplaats te betreden en het werk van dichtbij te bekijken. Tijdens de Dag van de Bouw kan je zien hoe het complex vorm krijgt en welke technieken en materialen er worden gebruikt. Er worden activiteiten voor de kinderen georganiseerd en er is catering aanwezig.

Bouw- of infrabedrijf? Stuur jouw project in!

Ben jij een bouw- of infrabedrijf en wil je jouw bouwplaats openstellen voor het publiek op 17 juni? Laat jij zien hoe jouw bedrijf ons land elke dag een stukje mooier maakt? Meld zo snel mogelijk je project aan via deze link. Je gaat dan mee in onze landelijk promotie voor de Dag van de Bouw en je krijgt een promotiepakket toegestuurd.

Wil je jouw bouwplaats ook openstellen op vrijdag 16 juni? Dan is namelijk de Onderwijsdag van de Bouw, in samenwerking met onderwijsinstellingen. Op deze dag bezoeken leerlingen van de basis- of middelbare school een bouwplaats. Voor jou als bedrijf een mooie kans om de bouwers van de toekomst te laten zien wat je bouwt.

Kom jij kijken op 17 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Dronten. Dat kan op zaterdag 17 juni op de Energieweg in Dronten tussen 10.00 en 15.00 uur. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan de Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt. De komende tijd komen er steeds meer projecten bij.