Vlissingen combineert maritieme geschiedenis met nieuwe woonwijk

Voorheen het Scheldeterrein, maar nu wordt in Vlissingen 'de Koperslagerij' gebouwd. Als je altijd al hebt willen wonen (of rondlopen) in een wijk die bruist van de maritieme geschiedenis, dan is deze bouwplaats een mooi project om te bezoeken op de Dag van de Bouw. In de Koperslagerij wordt een nieuwe woonwijk gebouwd waar nieuwe bewoners kunnen leven en wonen op cultureel, industrieel en historisch erfgoed.

Vlissingen heeft een rijke maritieme geschiedenis. Deze nieuwe woonwijk is een mooi voorbeeld van ene verbinding met de oude scheepswerfcultuur.

De nieuwe woonwijk wordt in meerdere fasen gebouwd. In totaal gaat het om 82 woningen waarvan 24 appartementen, veertien huurwoningen en 44 grondgebonden koopwoningen. Bij elf woningen wordt funderingswerk uitgevoerd en de veertien huurwoningen zijn bijna klaar voor oplevering.

Klaar voor de toekomst

In fase 'De Felsnaad' is ruimte voor levensloopbestendig wonen. Hier zijn de woningen geschakeld met een compleet woonprogramma op de begane grond. Fase 'Trambaan Zuid' bestaat uit veertien eengezinswoningen waarvan nu zeven klaar zijn. Deze woningen zijn met name geschikt voor jonge gezinnen met voldoende ruimte om veilig te spelen. Alle woningen zijn voorzien van een tuin.

Bouw- of infrabedrijf? Stuur jouw project in!

Ben jij een bouw- of infrabedrijf en wil je jouw bouwplaats openstellen voor het publiek op 17 juni? Laat jij zien hoe jouw bedrijf ons land elke dag een stukje mooier maakt? Meld zo snel mogelijk je project aan via deze link. Je gaat dan mee in onze landelijk promotie voor de Dag van de Bouw en je krijgt een promotiepakket toegestuurd.

Wil je jouw bouwplaats ook openstellen op vrijdag 16 juni? Dan is namelijk de Onderwijsdag van de Bouw, in samenwerking met onderwijsinstellingen. Op deze dag bezoeken leerlingen van de basis- of middelbare school een bouwplaats. Voor jou als bedrijf een mooie kans om de bouwers van de toekomst te laten zien wat je bouwt.

Kom jij kijken op 17 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Vlissingen. Dat kan op zaterdag 17 juni op de Dempostraat in Vlissingen tussen 10.00 en 15.00 uur. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan de Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt. De komende tijd komen er steeds meer projecten bij.