Leeuwarden bouwt aan een stadion voor de toekomst

Een stadion met plaats voor 15.000 toeschouwers. Niet vaak krijg je de gelegenheid om te bekijken hoe zo’n grootse constructie wordt gebouwd. Op de Dag van de Bouw, op zaterdag 17 juni, wordt er een speciale looproute uitgelegd om de bouwplaats van het Cambuurstadion te bezoeken. Grijp je kans om voor één keer op het toekomstige voetbalveld te staan!

Multifunctioneel

Momenteel voetbalt SC Cambuur nog aan het Cambuurplein in de stad. Maar dat stadion is verouderd en te klein voor de ambities van de club. Daarom wordt er hard gewerkt aan een nieuw stadion, dat meer wordt dan alleen een plek om te voetballen. In het nieuwe complex komt ook een bioscoop, een casino, een supermarkt, een hotel, een school en een zorgcentrum. Het is met recht een multifunctioneel gebouw te noemen, dat zal voldoen aan alle moderne eisen. “De bouw van het nieuwe Cambuurstadion is een mijlpaal voor de club, de stad en de regio. Het stadion wordt een prachtige plek waar we onze passie voor voetbal kunnen delen met onze trouwe supporters en partners. Het stadion wordt ook een plek waar we samen kunnen leren, werken, sporten en genieten”, aldus Ard de Graaf, algemeen directeur SC Cambuur.

Wat is er allemaal te zien?

Via de looproute kan je de bouwplaats bezoeken. Maar er is ook een informatiemarkt, waar de aannemer, de onderaannemers en de gebruikers laten zien wat er allemaal gaat gebeuren in het complex. Je kan de kranen en machines zien die elke dag worden gebruikt voor de bouw. Voor de kinderen worden er knutsel- en doe-activiteiten georganiseerd. “Het stadion is een geweldige impuls voor de stad Leeuwarden. Alleen door nauw samen te werken met alle partijen maken we deze schijnbaar onmogelijke missie mogelijk. Samen met onze partners en ons netwerk in de regio. We zijn trots dit bouwproject te kunnen laten zien op de Dag van de Bouw”, besluit Arjen Oosting, directeur projectontwikkeling Noord en Oost bij Van Wijnen.

Bouw- of infrabedrijf? Stuur jouw project in!

Ben jij een bouw- of infrabedrijf en wil je jouw bouwplaats openstellen voor het publiek op 17 juni? Laat jij zien hoe jouw bedrijf ons land elke dag een stukje mooier maakt? Meld zo snel mogelijk je project aan via deze link. Je gaat dan mee in onze landelijk promotie voor de Dag van de Bouw en je krijgt een promotiepakket toegestuurd.

Wil je jouw bouwplaats ook openstellen op vrijdag 16 juni? Dan is namelijk de Onderwijsdag van de Bouw, in samenwerking met onderwijsinstellingen. Op deze dag bezoeken leerlingen van de basis- of middelbare school een bouwplaats. Voor jou als bedrijf een mooie kans om de bouwers van de toekomst te laten zien wat je bouwt.

Kom jij kijken op 17 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Leeuwarden. Dat kan op zaterdag 17 juni op het Stadionplein tussen 10.00 en 16.00. De locatie is rolstoel- en kindvriendelijk. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt. De komende tijd komen er steeds meer projecten bij.