Natuurinclusief in de stad: 896 woningen in Binck City Park

Met de huidige woningnood is er meer dan ooit behoefte aan betaalbare nieuwbouw voor starters op de woningmarkt.

Natuurinclusief in de stad: 896 woningen in Binck City Park

Met de huidige woningnood is er meer dan ooit behoefte aan betaalbare nieuwbouw voor starters op de woningmarkt. Dat hebben ze bij VORM goed begrepen, want in Den Haag wordt Binck City Park, een complex met maar liefst 896 woningen, gebouwd.

Bijna 900 woningen aan de rand van de Hofstad worden verdeeld over vier woontorens waarbij de hoogste aan de Binckhorstlaan 75 meter hoog is. De andere blokken worden 55 en 45 meter hoog. Het nieuwe woongebied, inclusief parkeergarage, wordt gebouwd op het voormalige industrieterrein De Binckhorst. Op de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni kan je zien hoe de bouw (verwachte oplevering is eind 2024/begin 2025) vordert.

Vol functionerend ecosysteem

Dankzij de daktuin worden de vier blokken van Binck City Park net elkaar verbonden. Door natuurinclusief te bouwen is er straks niet alleen ruimte voor de mens, maar ook voor vogels, vlinders, bijen en rupsen.

Wonen voor iedereen

Binck City Park is een project gericht op betaalbare woningbouw. 60% van het woningaanbod valt daar straks onder. Zo komen er compacte studentenwoningen, maar ook luxe penthouses. Het woningaanbod wordt verdeeld in zowel vrije sector als sociale- en middenhuur.

Waarom moet je dit project bezoeken?

"Je kan op de bovenste verdieping kijken van blok 1!", aldus Tonnie Reijm, Projectleider Realisatie van blok 1 en 5 bij Binck City Park. De Rotterdamse bouwende ontwikkelaar geeft je graag een rondleiding over de bouwplaats. "Je ziet verschillende fases van een bouwproject, zowel de ruwbouw als de afbouw. Als je altijd al op een groot woningbouwproject met bijna 900 woningen wil lopen dan moet je bij Binck City Park zijn." Voor VORM is de Dag van de Bouw een mooie kans om 'de bouw' te laten zien. "Een huis heeft iedereen nodig! Wij willen Nederland de mogelijkheid geven om kennis te maken met de bouw op een bouwplaats. Niet iedereen kan zomaar naar een bouwplaats bezoeken, terwijl het interessant is hoe een huis wordt gebouwd."

Let op!

Om deze bouwplaats te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw op 8 juni moet je je aanmelden. Er is een beperkt aantal tijdslots beschikbaar. "Wegens veiligheid is het belangrijk dat we weten wie de bouwplaats betreedt." Via deze link kan je je aanmelden

Kom jij kijken op 8 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Den Haag. Dat kan op zaterdag 8 juni op de Binckhorstlaan 135 tussen 13.00 en 16.00. Op deze pagina lees je de precieze routebeschrijving. De bouwplaats is toegankelijk voor iedereen vanaf twaalf jaar en niet rolstoeltoegankelijk. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt. De komende tijd komen er steeds meer projecten bij.

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
6 toffe infraprojecten die je wil bezoeken op de Dag van de Bouw
30 mei 2024

6 toffe infraprojecten die je wil bezoeken op de Dag van de Bouw

Zoals elk jaar dat we Dag van de Bouw organiseren, ontbreekt het ook dit jaar niet aan een heleboel toffe infraprojecten.

Kazernecomplex Ede: van voormalig KMAR-gebouw naar woningen
12 mei 2024

Kazernecomplex Ede: van voormalig KMAR-gebouw naar woningen

Jarenlang, 61 jaar om precies te zijn, kende Ede een rijke historie met de aanwezigheid van de Koninklijke Marechaussee.

Getijdenduiker is een uniek staaltje Nederlands watermanagement
08 mei 2024

Getijdenduiker is een uniek staaltje Nederlands watermanagement

Om nieuwe natuur te creëren, is tussen Delfzijl en Eemshaven een extra dijk aangelegd, achter de bestaande zeedijk.

Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst
06 mei 2024

Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst

Om ons land de komende tientallen jaren te beschermen tegen overstromingen vanuit zee hebben dijken periodiek onderhoud nodig. Zo ook de Lauwersmeerdijk.