Singelgrachtgarage-Marnix opent haar bouwhekken

Singelgrachtgarage-Marnix opent haar bouwhekken

Het klinkt misschien als de opening van een van de avonturen van Jules Verne, maar het is tijdens de Dag van de Bouw op 18 juni toch echt realiteit: lopen op tien meter onder NAP. Op deze dag opent de Singelgrachtgarage-Marnix in het hart van Amsterdam haar bouwhekken voor geïnteresseerden om hun zo een kijkje te geven op een speciale bouwplek die normaal voor het publiek is gesloten.

Door de bouw van de Singelgrachtgarage-Marnix ontstaat bovengronds extra ruimte voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende kinderen en fietsers. De parkeergarage komt in het deel tussen het Tweede Marnixplantsoen en het Marnixbad (in stadsdeel Centrum) en tussen de Tweede Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen (in stadsdeel West). De 800 ondergrondse parkeerplekken zijn vooral bedoeld voor de auto's van bewoners en in de buurt gevestigde ondernemers.

Uniek kijkje in de bouwkuip

Tijdens de Dag van de Bouw op 18 juni is het voor bezoekers meer dan de moeite waard om een bezoek aan de 'garage in aanbouw' te brengen. Het komt niet iedere dag voor dat je tien meter onder Normaal Amsterdams Peil (NAP) kunt lopen. Geraldien Prud'homme, communicatieadviseur bij Mobilis: "Bij oplevering heeft de parkeergarage twee verdiepingen. Nu ligt die tussenvloer er nog niet in en staat de eerste 240 meter van de in totaal 420 meter lange bouwkuip droog. Dus bezoekers krijgen tijdens de Dag van de Bouw een uniek kijkje in een deel van onze bouwkuip. Normaal is deze niet voor het publiek toegankelijk. Op zaterdag 18 juni is iedereen, die zelfstandig op steile trappen kan lopen, van harte welkom om ons project van dichtbij te bekijken."

Kom jij kijken op 18 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Amsterdam. Dat kan op zaterdag 18 juni tussen 11.00 en 15.00 op het Tweede Marnixplantsoen. De locatie is niet rolstoeltoegankelijk. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt.