Overhoeks

Nieuwbouw

Samenbouwproject Overhoeks vormt het sluitstuk van bouwblok Overmaas. De naastgelegen deelplannen Overture, Overtuin en Overmaat zijn in 2020 gereedgekomen. Ook het laatste deelproject Overhoeks wordt op een nieuwe manier ontwikkeld. Er komt geen ontwikkelaar aan te pas. De toekomstige bewoners zijn lid van de vereniging van opdrachtgevers. Samen vormen zij de bouwgroep.

Overhoeks wordt in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap ontwikkeld, binnen een gestructureerd proces dat is uitgeschreven in een helder plan van aanpak. De planopzet, prijsindicatie van de woningen en een financieel kader zijn de basis voor de planpropositie. Op basis van de propositie vindt de ledenwerving plaats.
De leden in spé verenigen zich in een Vereniging van Opdrachtgevers en weten waar ze aan beginnen: plan, stappen, geld en organisatie. Voor de deelprojecten van Overmaas werd een bijzondere CPO variant gevolgd waarin de architecten het project initiëren, het proces begeleiden en de plannen tot in detail uitwerken. Geïnteresseerden verenigen zich in een Vereniging van Opdrachtgevers, waarvan startbestuur en statuten al zijn voorbereid. De leden betalen wat het project kost, niet meer en niet minder. De plankwaliteit is leidend bij deze manier van ontwikkelen.

Het plan
OVERHOEKS bestaat uit een appartementengebouw aan de Paul Krugerstraat en gezinshuizen langs de Laan op Zuid en de Hilledijk.
Tussen de huizen en onder het appartementengebouw ligt een overdekte, gemeenschappelijke parkeergarage, met parkeerplaatsen voor een aantal woningen en plek voor twee deelauto’s. Op het dek erboven komt een daktuin en daarboven een reeks terugspringende gemeenschappelijke terrassen voor de appartementen als extra buitenruimte.

De huizen
Er komen 8 huizen in OVERHOEKS, waarvan vier aan Laan op Zuid en vier aan de Hilledijk. De huizen zijn ruim zeven meter breed en vier lagen hoog. Door hun extra breedte hebben ze bijzondere indelingsmogelijkheden en veel licht.

De appartementen
Het appartementengebouw heeft een plintlaag met daarin onder meer een bedrijfsruimte, de hoofdentree en de bergingen. Daarboven liggen zeven woonlagen met 47 appartementen. De 21 compacte CITY appartementen van ca. 64 m² zijn georiënteerd op de Paul Krügerstraat. De appartementen op de hoeken zijn ca. 90 m2. Twee penthouses op de bovenste verdieping zijn maar liefst 160 m2.