Heilig Hartkerk Breda - Hemels Wonen

Herbestemming Verbouw Herinrichting Restauratie Renovatie Verduurzaming

Aan de Baronielaan in Breda zijn wij de Heilig Hartkerk aan het herbestemmen tot twintig luxe woningen. Het project is een eigen ontwikkeling van ons, samen met Woonzorg Nederland en is gereed zomer 2023.

WAAR KLASSIEK EN MODERN SAMENSMELTEN

De Heilig Hartkerk is een rijksmonument. De buitenzijde mag dan ook zo min mogelijk worden aangetast, waardoor het karakter behouden blijft. Binnen in het monumentale pand blijven de mooiste elementen behouden, waardoor er een unieke mix van klassiek en modern ontstaat.

In de kerk worden 20 woningen gerealiseerd. Bijna alle grondgebonden woningen krijgen een eigen tuin die aansluit op het Van Almondepad. Tussen deze tuinen komen als erfafscheiding hekwerken met klimplanten.

De overige woningen hebben een stadstuin, terras of dakterras. 15 Woningen hebben twee parkeerplaatsen en vier woningen hebben één parkeerplaats in de nieuwe, half verdiepte parkeergarage onder het naastgelegen Heilig Hart Hof die in verbinding staat met het souterrain van de kerk. Eén woning heeft twee parkeerplaatsen onder een carport grenzend aan de eigen tuin.

Het landschap rondom de kerk, de pastorie en het Heilig Hart Hof wordt, met groen en paden, aan de hand van een integraal ontwerp aangelegd.

ARCHITECT GERHARD VERMEULEN

“Het was mijn uitdaging om zo’n ontwerp te maken, dat je bij wijze van spreken door de woningen heen kunt zien dat je in een kerk bent en de oorspronkelijke structuur van het gebouw kunt herkennen.”