AMST

Nieuwbouw

AMST: de nieuwbouw van 252 appartementen op een twee-laagse parkeergarage tegenover het Amstelstation in Amsterdam.

AMST - Amsterdam

Centraal in Amsterdam, gelegen tegenover het Amstelstation bouwen wij in opdracht van MRP nieuwbouwproject AMST. Een project dat is ontwikkeld door MRP in nauwe samenwerking met gemeente Amsterdam en is ontworpen door VenhoevenCS architecture+urbanism. Het projectmanagement gedurende de bouw wordt verzorgd door Drees & Sommer.

AMST is een duurzame en maatschappelijk verantwoorde nieuwbouwontwikkeling en speelt in op de grote vraag naar huurwoningen in het middensegment in Amsterdam. Het omvat de bouw van een 2-laagse parkeerkelder onder maaiveld met daarop 252 huurwoningen waarvan 80% bestemd is voor middeninkomens en 20% voor de vrije huursector. De woningen zijn verdeeld over twee gebouwen, AMST I en AMST II, waarbinnen ook parkeergelegenheid wordt gerealiseerd en diverse commerciƫle en publieke faciliteiten in de plint. Dit maakt het een zogenaamd mixed-use project.

Bij het ontwerp is het streven geweest om een waterneutraal project te realiseren, wat betekent dat al het regenwater wordt vastgehouden en hergebruikt. De daken, binnenplaatsen en in de tuinen functioneren als een systeem voor opslag en hergebruik van water. De groen/blauwe elementen uit het ontwerp zorgen er daarnaast voor dat de PV-panelen een hoger rendement geven, alsmede een positieve bijdrage aan de lokale ecosystemen. Een duurzaam project met toepassing van duurzame materialen.

Bijzonder te vermelden is dat er in dit project gebruik wordt gemaakt van modulaire badkamers. Deze worden gebouwd in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum en komen kant-en-klaar op de bouwplaats aan, waarna ze als het ware in het gebouw worden geschoven.

Kijk voor meer informatie ook eens op: www.amst.amsterdam 

BELANGRIJK: 
De bouwplaats is onvoldoende goed toegankelijk voor rolstoelen en/of mensen die slecht ter been zijn. Vanwege de veiligheid is de bouwplaats ook niet toegankelijk voor kinderen.

Aanmelden voor bezichtiging:
Tijdens de openstelling worden er rondleidingen gegeven op vaste tijden. 
Update d.d. 13/6/2022: alle rondleidingen zijn helaas vol.

  • 9:15 uur (nog ruime beschikbaarheid voor deelname)
  • 9:45 uur (nog enkele plekken beschikbaar)
  • 10:15 uur (nog enkele plekken beschikbaar)
  • 10:45 uur (=> vol!)
  • 11:15 uur (=> vol!)
  • 11:45 uur (=> vol!)

Het is in verband met de veiligheid op de bouwplaats nadrukkelijk gewenst om uzelf even aan te melden wanneer u het bouwproject zou willen bezoeken, onder begeleiding van een medewerker.

Aanmelden kan middels het sturen van een mail naar Ellen (ejong@heddes.nl).
Vermeld dan a.u.b.: Naam, aantal personen en gewenst tijdstip voor de rondleiding.
Dank voor uw begrip.