A16 Rotterdam

Verbreding Nieuwbouw Uitbreiding

Het is een van de meest imposante infraprojecten van dit moment: de A16 Rotterdam. Tijdens de Dag van de Bouw stellen wij de bouwplaats open voor publiek. U kunt een kijkje nemen in de Rotterentunnel in aanbouw, de Expo A16 Rotterdam is geopend en ook voor de kinderen is er een programma. Kom meer te weten over thema's als ontwerp, techniek, bouw, inpassing en duurzaamheid. Breng een bezoek aan de bouwplaats, bekijk het materieelplein en doe mee met een van de kinderactiviteiten. Het eventterrein is bij de Mollenplaats in Bergschenhoek. 

We adviseren bezoekers zo veel als mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Het projectterein ligt in het Lage Bergse Bos en is voor autoverkeer minder geschikt vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen.

Het Recreatieschap is aanwezig en presenteert haar plannen voor de kwaliteitsimpuls van het Lage Bergse Bos. Ook kun je je laten rondleiden door de boswachter.

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.