Singelgrachtgarage-Marnix

Nieuwbouw

Aannemer Mobilis bouwt - in opdracht van de gemeente Amsterdam - een parkeergarage onder de Singelgracht: de Singelgrachtgarage-Marnix. 

 

In de Singelgrachtgarage-Marnix is straks ruimte voor 800 auto's. Ongeveer 80 procent van de parkeerplaatsen is bedoeld voor auto's van bewoners en in de buurt gevestigde ondernemers. Er komen tachtig elektrische laadplekken en dat aantal kan in de toekomst uitgebreid worden naar 800.

Door het verplaatsen van de bovengrondse parkeerplaatsen naar de ondergrondse garage ontstaat extra ruimte voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende kinderen en fietsers.

De Singelgrachtgarage-Marnix komt in het deel tussen het Tweede Marnixplantsoen en het Marnixbad (in stadsdeel Centrum) en tussen de Tweede Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen (in stadsdeel West). 

10 meter diepte
Op zaterdag 18 juni is iedereen - die zelfstandig trap kan lopen - van harte welkom om tussen 11.00 en 15.00 uur een kijkje te nemen in onze bouwkuip. U kunt dan op ongeveer 10 meter diepte ons bouwproject bekijken.

Bereikbaarheid:
Tijdens de Dag van de Bouw is de Singelgrachtgarage-Marnix bereikbaar via de Nassaukade ter hoogte van de Eerste Hugo de Grootstraat.

Let op: het is verplicht om dichte schoenen te dragen! Dus met teenslippers of sandalen mag u de bouwkuip niet betreden.