Waterburcht Suytkade Helmond

Nieuwbouw

Midden in het centrum van Helmond verrijzen 70 nieuwe appartementen in De Waterburcht. De meeste appartementen beschikken over 2 slaapkamers en zijn levensloopbestendig ingericht. De Waterburcht ligt letterlijk met haar voeten in het water. Via brugverbindingen vanaf de Kanaalboulevard krijgen bewoners en bezoekers toegang tot het complex. Benieuwd hoe dit er uit komt te zien? Kom dan langs op zaterdag 18 juni tijdens de Dag van de Bouw.

Zaterdag 18 juni stellen bij de bouwlocatie open voor bezoek. Tussen 9:30u en 12:30u geven wij ieder half uur een rondleiding over de bouwplaats. Op de volgende tijden kunt u dan ook aansluiten:

09:30u
10:00u
10:30u
11:00u
11:30u
12:00u

LET OP: Het dragen van dichte schoenen is verplicht bij het betreden van de bouwplaats, anders kunnen wij u helaas geen toegang verschaffen.

Van Wijnen en Vesteda realiseren samen de Waterburcht.  stadsuitbreidingswijk Suytkade in Helmond. De bouw is in november 2021 gestart en de oplevering is gepland in het najaar van 2023.

Levensloopbestendig

De Waterburcht telt in totaal 70 appartementen, verdeeld over 5 woonlagen. De appartementen variëren in woonoppervlakte van circa 60 tot 135 vierkante meter. De meeste appartementen beschikken over 2 slaapkamers en zijn levensloopbestendig ingericht. De gezamenlijke fietsen- en scootmobielstalling bevindt zich op de eerste woonlaag, waardoor deze makkelijk bereikbaar is.

Geheel door water omgeven

De Waterburcht ligt letterlijk met haar voeten in het water. Via brugverbindingen vanaf de Kanaalboulevard krijgen bewoners en bezoekers toegang tot het woongebied dat geheel door water is omgeven. De auto’s rijden direct de parkeergarage onder het gebouw in. Voetgangers en fietsers lopen over een ander brugdeel naar de eerste woonlaag. Bovenop de parkeergarage wordt een groene binnentuin aangelegd.