Renovatie Piet Heintunnel

Renovatie Onderhoud

De Piet Heintunnel is bijna 25 jaar oud en ondergaat momenteel een grootschalige renovatie. Alle technische installaties en systemen worden vervangen: de verlichting, hulppostkasten, ventilatie, camerasystemen en brandmeldinstallaties. Er wordt hittebestendige bekleding aangebracht op de voegovergangen in de tunnelbuizen en toeritten. En we passen de vluchtdeuren en waterkelders aan. Ook krijgt de Piet Heintunnel als eerste van de Amsterdamse wegtunnels een nieuwe bediening en besturing, die later wordt aangesloten op de nog te bouwen nieuwe Verkeerscentrale. De renovatie is noodzakelijk om volledig te voldoen aan de veiligheidswetgeving voor tunnels. Om hinder te beperken, is ervoor gezorgd dat tram 26 tijdens de renovatie door de tunnel blijven rijden.

Aanmelden vanaf 23 mei
Er wordt een mooi programma georganiseerd voor jong en oud. Ga zelf op ontdekkingstocht via een looproute door de tunnel of laat je informeren door een van de enthousiaste experts van het project. Voor kinderen is een skelterparcours en een speurtocht, die eindigt met een lekker ijsje!

 

Op de Dag van de Bouw kan tussen 10.00 uur en 17.00 uur ieder uur met het bezoek worden gestart. Om de veiligheid te garanderen is het nodig je vooraf aan te melden. Dat kan vanaf 23 mei via www.amsterdam.nl/pietheintunnel. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met e-ticket en meer informatie over het programma, de route, enz. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Graag tot 18 juni!