Versterking Afsluitdijk (FRL) - Lely's Erfgoed Veiliggesteld

Renovatie Onderhoud Uitbreiding Nieuwbouw Herinrichting

De Afsluitdijk beschermt ons al 90 jaar tegen de kracht van het water. De komende jaren maken Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk de waterkering weer klaar voor de toekomst.

Voor plekken waar gebouwd wordt aan de dijk gelden strenge veiligheidseisen. De bouwlocaties op de Afsluitdijk zijn daarom nauwelijks te bekijken. Er is namelijk geen ruimte om de auto te stoppen en bij een hek te kijken. Om jou toch de kans te geven om ons werk van dichtbij te zien, organiseren we op zaterdag 18 juni, tijdens de Dag van de Bouw, een open dag.

Programma

Dit jaar is voor de Afsluitdijk extra bijzonder, want de dijk bestaat dit jaar precies 90 jaar. Daarom is er een uitgebreid programma met verschillende activiteiten!

Bustour bouwlocaties

Reizen met OV
Reis je met het OV naar de Afsluitdijk? Plan je reis naar Stontelerweg 1 in Den Oever of Viaduct 3 in Zurich via 9292ov.nl en neem daar de hop on hop off bus!

Rijkswaterstaat, bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord,Rebel en Invesis) en De Nieuwe Afsluitdijk verwelkomen je deze dag op de bouwplaatsen van de Afsluitdijk. Een unieke kans! Tijdens deze dag kun je met een bustour de bouwlocaties op de Afsluitdijk te bezoeken. Aanmelden hiervoor is verplicht.

Hop on / hop off bus

Reizen met OV
Reis je met het OV naar de Afsluitdijk? Plan je reis naar Stontelerweg 1 in Den Oever of Viaduct 3 in Zurich via 9292ov.nl en neem daar de hop on hop off bus!


Wil je meer te weten komen over Windpark Fryslân, Blue Energy, de Vismigratierivier of juist een bezoek brengen aan het Afsluitdijk Wadden Center stap dan in de Hop On Hop Off bus en laat je verrassen door alle verhalen op en rondom de Afsluitdijk. Aanmelden voor de Hop On Hop Off Tour is aanmelden niet nodig.

Aanmelden bustour bouwlocaties

We hebben beperkte ruimte voor bezoekers in de bussen en op de bouwplaatsen. Aanmelden kan via onze website https://deafsluitdijk.nl/dag-van-de-bouw-2022/ voor een bepaald tijdstip. Je ontvangt dan van ons een e-mail ter bevestiging met de benodigde informatie.

Wij zien je graag op zaterdag 18 juni op de Afsluitdijk!Op de Afsluitdijk waait het vaak hard, houd hier rekening mee in je kledingkeuze. Ook zijn stevige schoenen aan te raden en zelfs verplicht voor het bezoeken van de bouwlocaties.