Het Zandkasteel

Verbouw Herbestemming Renovatie Verduurzaming

Van Wijnen renoveert en transformeert in opdracht van de gemeente Amsterdam 3 torens van het gemeentelijk monument en voormalig ING-kantoor in de Amsterdamse Bijlmer. Het voormalig kantoor wordt omgevormd tot een school. Dit wordt gedaan in 2 verschillende fasen. Benieuwd hoe dat er uitziet? Kom binnen kijken op de Dag van de Bouw, zaterdag 18 juni.

 

Renoveren

In de renovatiefase hebben we de bestaande indeling verwijderd en de gevel en het dak grondig gerenoveerd. 

Transformeren

De andere fase is de daadwerkelijke transformatie van kantoorpand naar schoolgebouw. De werkzaamheden bestaan uit het inrichten van het pand met wanden, plafonds en vloerafwerking. Daarnaast wordt de centrale entree vergroot, zodat deze beter toegankelijk is. Ook komt er een nieuw trappenhuis zodat er voldoende vluchtwegen zijn en er komt een grote vide in de toekomstige schoolbibliotheek.

In augustus 2023 moet de transformatie zijn afgerond, zodat in september dat jaar de eerste leerlingen van de Amsterdam International Community School South East binnen kunnen stappen.

Beeldbepalend

Het Zandkasteel is een beeldbepalend gebouw, ontworpen en gebouwd in de jaren tachtig door de architecten Ton Alberts en Max van Huut. In 2017 werd het uitgeroepen tot het eerste monument van Amsterdam-Zuidoost.

Kom kijken

Je bent van harte uitgenodigd om op de Dag van de Bouw binnen te kijken in het Zandkasteel. Onze collega’s vertellen je graag wat we daar allemaal doen en hoe. Ook vind je er informatie over onze partners en over werken bij Van Wijnen. Onze medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.