Casco renovatie Oudegracht in Utrecht

Verbouw Restauratie Renovatie Verduurzaming

Aan de Oudegracht in het historisch centrum van Utrecht renoveert Van Wijnen een monumentaal pand uit de 17de eeuw. Van binnen is de voormalige H&M-winkel helemaal leeg, waardoor je van voor tot achter en van onder tot boven door het pand kunt kijken. Benieuwd hoe dat er uitziet? Kom binnen kijken op de Dag van de Bouw, zaterdag 18 juni.

 

Van Wijnen renoveert het pand aan de Oudegracht in opdracht van SAREF, directievoering door Cushman & Wakefield. De architect is Rappange & Partners en de constructie wordt gedaan door Pieters Bouwtechniek. Ook werken we samen met CityBarge, dat materiaal vervoert over de grachten.

Logistieke uitdagingen

Het casco van het voormalige H&M-gebouw wordt aangepakt en in het pand komt onder meer een nieuwe staalconstructie, nieuwe vloeren op verschillende verdiepingen, nieuwe roltrappen en we plaatsen een lift. Het gebouw bestaat van voor naar achter uit verschillende delen, omdat er door de jaren heen steeds nieuwe delen zijn aangebouwd.

Het is een grote operatie die mooie logistieke uitdagingen met zich meebrengt. Enerzijds vanwege de ligging. Het is niet zo makkelijk bereikbaar voor groot materieel. Het gebouw ligt namelijk aan de gracht in het historisch centrum van Utrecht, midden in het winkelgebied. Daarom zullen bouwmaterialen per boot over de gracht worden aangeleverd door CityBarge. Ook zit in de werfkelder onder het pand een restaurant. Dat blijft grotendeels open tijdens de renovatie.

Kom kijken

Je bent van harte uitgenodigd om op de Dag van de Bouw binnen te kijken aan de Oudegracht. Onze collega’s vertellen je graag wat we daar allemaal doen en hoe. Ook vind je er allerlei informatie over onze partners en over werken bij Van Wijnen. Onze medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.