Aquarius

Herinrichting Restauratie Renovatie Onderhoud Uitbreiding Verduurzaming

In opdracht van corporatie Eigen Haard renoveren wij het gebouw ‘Aquarius’ in Amstelveen. We renoveren de algemene ruimten, vervangen de installaties, plaatsen nieuwe trappen en liften, isoleren de gevels, vernieuwen de kozijnen en voegen een extra verdieping toe. De sloopwerkzaamheden zijn in de zomer van 2021 gestart en de verwachting is dat alle woningen in 2023 zijn opgeleverd.

Wat wordt er verbeterd aan Aquarius? Eigenlijk zo'n beetje alles. Het is een ingrijpende renovatie waarbij de gebouwen helemaal 'gestript' worden. Daarbij worden zoveel mogelijk onderdelen hergebruikt in Aquarius zelf of in andere woningen. 

De buitenkant van het gebouw krijgt een complete make over, onder meer met mooi metselwerk en nieuwe puien. Verder komt er nieuwe verlichting aan de buitenzijde. Bovenop allebei de gebouwen komt een extra laag met woningen. Ook dat draagt bij aan de nieuwe uitstraling van Aquarius.

In plaats van één hoofdentree komen er dadelijk vier entrees. Daardoor wonen er in de toekomst minder bewoners per entree. In de oude situatie was er sprake van hele lange gangen. Nu met 4 entrees, in plaats van één hoofdentree, is er meer ruimte voor onderling contact én is het ook prettiger voor de bewoners om naar de woning te lopen.

Aquarius krijgt een grotere variatie aan woningtypes: van grotere tot kleinere appartementen, van sociale tot vrije sector huur. Er komen dadelijk 180 appartementen in plaats van 148 in de oude situatie. 

De gebouwen worden toekomstbestendig. Dat houdt in dat ze gaan voldoen aan de actuele isolatie eisen en worden voorbereid om gasloos te worden.