Dijkversterking Tiel-Waardenburg

Verbreding

Bouwcombinatie Mekante Diek, een samenwerking tussen de aannemers Ploegam, Van Oord en Dura Vermeer, versterkt in opdracht van Waterschap Rivierenland bijna 20 kilometer dijk tussen Tiel en Waardenburg.

Dijkversterking Tiel-Waardenburg is nu een paar maanden volop in uitvoering. Een mooie gelegenheid om geïnteresseerden een kijkje achter de schermen te geven.

Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding. Deze start ieder half uur (zie het digitale bezoekerscentrum www.dijkversterkingtielwaardenburg.nl, bij de Nieuwsberichten, voor het schema). Tijdens de rondleiding wordt meer verteld over de dijkversterking, waaronder de werkzaamheden, materialen en machines. Hier wordt koffie, thee of limonade aangeboden. We ontvangen u graag op het bouwterrein aan de Ophemertsedijk, aan de kant van Tiel (dit is uitvoeringsvak A, zie ook de kaart op de tafel in het digitale bezoekerscentrum www.dijkversterkingtielwaardenburg.nl).

Bezoekers kunnen ook een fietsroute volgen langs de werkzaamheden. Langs de route zijn verschillende stoppunten, waar borden met QR-codes de bezoekers voorzien van informatie over het project. De fietsroute is kort voorafgaand aan 17 juni te vinden in het digitale bezoekerscentrum, bij de Nieuwsberichten.

Als u meer wilt weten over het project of op de hoogte wilt blijven van de activiteiten die plaats gaan vinden tijdens de Dag van de Bouw, hou dan het digitale bezoekerscentrum van dijkversterking Tiel-Waardenburg in de gaten.

Let op: de bouwplaats is niet geschikt voor mindervaliden. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Op het bouwterrein zijn geen toiletten beschikbaar, hou hier rekening mee. We vinden duurzaamheid erg belangrijk, kom daarom zoveel mogelijk met de fiets of lopend. Rondom en op het terrein zijn geen parkeerplekken.

Routebeschrijving:

U bent welkom op de Ophemertsedijk (Tielse kant). U kunt wandelend of fietsend komen vanaf de Inundatiedijk-Zuid of vanaf de Hertog Arnoldstraat (de brug over).

U kunt het dijkversterkingsproject bezoeken op 17 juni tussen 11.00 - en 16.00. We vinden duurzaamheid erg belangrijk en vragen u daarom om zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Op de locatie zijn geen parkeerplekken.