A16 Rotterdam

Nieuwbouw

Tijdens de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni is de bouwplaats van de A16 Rotterdam voor één dag geopend voor publiek. Je bent van harte welkom! Neem een kijkje bij de Rottemerentunnel in aanbouw en bezoek de Expo A16 Rotterdam.

Wandel richting de Rottemerentunnel en maak een rondje door de tunnelbuis waar eind 2025 het verkeer doorheen rijdt. Krijg hier meer informatie over bijvoorbeeld de technische systemen, de hulppostkasten, de vluchtgang, de bouwmethode en nog veel meer! Vervolg je route richting het uitkijkpunt op de tijdelijke bouwbrug met uitzicht op de Rotte, de tunneltoerit en het Terbregseveld. Collega's van Rijkswaterstaat en De Groene Boog zijn aanwezig om je meer informatie te geven.

Heb je het bouwterrein bekeken? Wandel of fiets dan richting de Expo A16 Rotterdam. In ons interactieve belevingscentrum krijg je nog veel meer informatie over de aanleg van de nieuwe snelweg. Onze voorlichters staan je graag te woord en leiden je met veel enthousiasme rond.

Voor jong en oud
Ook voor kinderen organiseren we een leuk programma:
• Kom je eigen waxinelichthouder maken.
• Doe mee aan de A16 Rotterdam-woordbingo.
• Kom kijken op ons materieelplein met onder andere een kraan, een zandwagen en een asfaltwagen.
• Trek het oranje hesje aan, zet de bouwhelm op en maak een stoere foto.
• Kom spelen in onze zandspeelplaats.
• Eet een heerlijk ijsje!

A16 Rotterdam en meer...
Collega’s van het Recreatieschap Rottemeren zijn aanwezig en vertellen meer over de kwaliteitsimpuls van het Lage Bergse Bos. De werkzaamheden zijn ook hier in volle gang. En ook collega’s van het project renovatie Van Brienenoordbrug zijn erbij om je meer informatie te geven over de geplande werkzaamheden aan deze iconische Rotterdamse brug.

Praktische informatie
Je bent van harte welkom op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 15.00 uur. Toegang is gratis. Kom vooral met het OV of de fiets. Je fiets kan je kwijt bij de Eekhoornplaats en de Mollenplaats. Kom je wel met de auto? Parkeer dan op de parkeerterreinen in het Lage Bergse Bos, onder andere bij de Mollenplaats en Bokkenplaats. Zie ook kaartje bij de foto's.