Nieuwbouw RDC-ADORE Amsterdam UMC, locatie Vumc

Nieuwbouw

Research & Diagnostiek Centrum ADORE wordt gerealiseerd op de Zuidas tegen Amsterdam UMC, locatie VUmc aan.

Het vijf verdiepingen hoge hightech gebouw van circa 22.800 m2 wordt voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en zal bestaan uit MLII-laboratoria, een cleanroom, kantoor- en ontmoetingsruimtes.

Het centrum biedt straks ruimte aan researchlaboratoria voor onderzoeksgroepen van Amsterdam UMC op het gebied van oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek.

Het nieuwe gebouw komt te staan naast het Imaging Center. Via een groot atrium worden de gebouwen straks met elkaar verbonden. Naar verwachting, wordt de nieuwbouw in het najaar van 2024 opgeleverd.

Bouwcombinatie MedicomZes (een VolkerWessels onderneming) en Kuijpers hebben een rijke ervaring met het integraal uitvoeren van bouwprojecten en zijn bekend op locatie VUmc.

De ruwbouw van het project is in volle gang. Bezoekers van de Dag van de Bouw krijgen een unieke kans het gebouw in deze bouwfase van binnen te bekijken. Tevens is er gelegenheid voor het stellen van vragen over de bouw.

Routebeschrijving:
Het bouwterrein bevindt zich naast het Imaging Center Amsterdam UMC, locatie VUmc. Adres: Van der Boechorststraat 6B in Amsterdam.

Navigatie-adres voor parkeergarage P3 VU Campus: Van der Boechorststraat 5a, 1081 BT Amsterdam

Nadat u de auto (betaald) heeft geparkeerd, neemt u de voetgangersuitgang VU Campusplein en loopt u naar het bouwterrein. Volg de borden naar de ontvangst voor de Dag van de Bouw.

Met het openbaar vervoer kunt u Amsterdam UMC, locatie VUmc
vanaf verschillende stations eenvoudig bereiken. Het dichtstbijzijnde NS-station is station Amsterdam Zuid. Ook met metro, tram en bus kunt locatie VUmc goed bereiken. Voor verdere informatie kijkt u op 9292.nl.