Verbreding A1 Apeldoorn Twello

Verbreding Herinrichting Onderhoud

Verbeteren bereikbaarheid A1 met economische gebieden:
De A1 is een drukke (inter)nationale transportas en vormt een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland: de Randstad, Cleantech Regio (de Stedendriehoek-gemeenten), Twente en het Noord- en Oost-Europese achterland. Een goede doorstroming op deze route is daarom van groot belang. Verbreding van de weg zorgt niet alleen voor een goede doorstroming en een betere bereikbaarheid, maar is ook een economische impuls voor de regio.

Verbreding voor een betere doorstroming:
In fase 1 hebben wij de A1 tussen Twello en Deventer verbreed naar 2 x 4 rijstroken. Tussen Deventer en Azelo is de A1 verbreed naar 2 x 3 rijstroken.

In fase 2 verbreden we de A1 tussen Apeldoorn en Twello, naar deels 2 x 3 en deels 2 x 4 rijstroken. Het wegvak van fase 2 is in totaal circa 14 km lang. Naast de aanleg van de extra rijstrook moet er ook een reconstructie plaatsvinden van het bestaande deel, worden geluidswerende maatregelen getroffen en vinden onderhoudswerkzaamheden plaats.

Duurzaam verbreden:
Rijkswaterstaat en Heijmans hebben de gedeelde ambitie om klimaatneutraal aan een gezonde leefomgeving te werken. De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek. Een ontdekkingsreis waarin Rijkswaterstaat en Heijmans lessen en successen delen.