Bouwen aan De Lutte

Herinrichting

Bouwteam Bouwen aan De Lutte bouwt de komende jaren aan een dorps, gastvrij, lommerijk en landelijk De Lutte. Bouwen doen wij samen met de omgeving.

Bouwen aan De Lutte bestaat uit verschillende deelprojecten. Het grootste project is de nieuwe inrichting van het Centrumplein en de Plechelmusstraat. Op maandag 1 mei zijn de werkzaamheden hieraan gestart.


Op zaterdag 17 juni kan iedereen een kijkje op het bouwterrein van het centrumplein nemen in De Lutte. Normaal gesproken mag niemand zomaar de bouwplaats op, maar tijdens de Dag van de Bouw is deze van 10.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. De toegang is gratis en er is voor jong en oud wat te doen.

Sinds begin mei werkt bouwteam Bouwen aan De Lutte aan het centrumplein. Het hele plein krijgt een metamorfose. Ondergronds komt nieuwe riolering en boven de grond verandert de inrichting, komt er meer groen en ruimte voor terrassen. Zo ontstaat er meer sfeer, beleving en eenheid.

Een dag boordevol activiteiten
De Dag van de Bouw is voor iedereen interessant. Een greep uit de activiteiten:
• Bestuur zelf de mini-kraan
• Kom lekker spelen op een mega grote zandbult
• Ga op de foto in een van de grote machines
• Doe mee aan de puzzeltocht
• Ontdek de watertafel
• Krijg meer te weten over onze duurzame doelen
• Doe mee aan een rondleiding over de bouwplaats
• Laat je inspireren over een groene tuin door IVN

Midden in de maatschappij
De Dag van de Bouw is de dag waarop bouw- en infrabedrijven door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Jong en oud kan op deze zestiende editie ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

In De Lutte valt er dus een hoop te zien én te doen op zaterdag 17 juni. Het bouwteam nodigt iedereen uit om onder het genot van een kop koffie de bouwplaats en de activiteiten rondom infra werkzaamheden in De Lutte te komen ontdekken. De aanwezige medewerkers beantwoorden graag al uw vragen! Bouwteam Bouwen aan De Lutte is een samenwerking van de gemeente Losser, Dura Vermeer, Anacon-Infra en Odin Landschapsontwerpers.

De Dag van de Bouw
Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

Het jaarlijkse evenement wordt in 2023 voor de zestiende keer georganiseerd op zaterdag 17 juni. In 2022 bezochten tienduizenden mensen 145 projecten verspreid over heel Nederland. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op dagvandebouw.nl.

Al meer dan 330 mensen volgen ons via De BouwApp! U ook?
Via de BouwApp houdt het bouwteam iedereen in De Lutte en andere geïnteresseerden op de hoogte van de werkzaamheden en activiteiten. Ook alle laatste informatie over de Dag van de Bouw wordt op De BouwApp geplaatst. Download de BouwApp via de AppStore of via Google Play. Zoek op ‘Bouwen aan De Lutte’ en maak het project favoriet door op het sterretje te klikken.