Mediavaert - nieuw hoofdkantoor DPG Media

Nieuwbouw

DPG Media heef een overeenkomst gesloten met BESIX voor de realisatie van Mediavaert, het nieuwe hout-hybride kantoor van het mediabedrijf aan de Van der Madeweg in Amsterdam-Duivendrecht. Met ruim 44.000 m2 wordt het gebouw één van de grootste hout-hybride kantoorgebouwen van Europa.

Flexibiliteit, gezond werken, innovatie en creativiteit vormen belangrijke speerpunten van Mediavaert. Kenmerkend voor het ontwerp van Team V Architectuur in samenwerking met de ontwikkelaar Being, Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture & Urbanism zijn de innovatieve houtbouwconstructie en het groene landschap van het kantoor. Nooit eerder werd in Europa een hout-hybride kantoor van deze omvang gebouwd. Dat brengt uitdagingen met zich mee, maar bovenal voordelen.

In vergelijking met traditionele bouwmethoden als betonbouw levert de productie van hout aanzienlijk minder CO2 en stikstof op. Ook nemen bomen tijdens hun groei CO2 op, wat opgeslagen blijft in het materiaal. Dat betekent dat de houtconstructie van Mediavaert extra uitstoot beperkt en zelfs een potentieel positieve koolstofbalans heeft. Het gebouw is bovendien zeer energie-efficiënt (met onder meer ondergrondse warmte-/koudeopslag met een warmtepomp en zonnepanelen op het dak) en krijgt een BREEAM out-standing certificering.

Op zaterdag 17 juni kun je zelf een kijkje nemen op de bouwplaats van Mediavaert. Op deze dag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom aan de Van der Madeweg 40 in Duivendrecht.

Tijdens je bezoek aan onze bouwplaats kom je meer te weten over thema's als ontwerp, techniek en duurzaamheid.
Ook voor kinderen is er een leuke activiteit.

De toegang op deze dag is gratis.

Buiten is er een speciale route uitgestippeld over de bouwplaats.

Natuurlijk zijn er medewerkers van BESIX aanwezig om je alles te vertellen over het project en de werkzaamheden. Graag tot dan!