Singelgrachtgarage-Marnix

Nieuwbouw

Onder de Singelgracht bouwt Mobilis in opdracht van de gemeente Amsterdam de Singelgrachtgarage-Marnix. De parkeergarage bevindt zich tussen het Tweede Marnixplantsoen en het Marnixbad (in stadsdeel Centrum) en tussen de Tweede Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen (in stadsdeel West).

In deze garage is straks ruimte voor 800 auto's. Ongeveer 80 procent van de parkeerplaatsen is bedoeld voor bewoners en in de buurt gevestigde ondernemers. Er zijn tachtig elektrische laadplekken en dat aantal kan in de toekomst uitgebreid worden naar 800.

De Singelgrachtgarage-Marnix bevindt zich in de afbouwfase. Tijdens de Dag van de Bouw krijgt u alvast een uniek kijkje in een deel van de parkeergarage.

Via de in/uitrit in het Frederik Hendrikplantsoen kunt u lopend de garage betreden. Op de bovenste parkeerlaag ziet u een van de voetgangersentrees en de interne hellingbaan. Een fotoexpositie toont een uitgebreid beeld van het bouwproces. Uiteraard beantwoorden onze medewerkers graag uw vragen over dit bijzondere infraproject.

De ingang voor bezoekers is in het zuidelijke deel van het Frederik Hendrikplantsoen. Kom met het OV, lopend of op de fiets!