Informatie voor deelnemers

Om de Dag van de Bouw zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal zaken waar u in de voorbereiding en op de dag zelf aan moet denken. Wij bieden je daarvoor een aantal tools aan. Deze informatie wordt steeds verder uitgebreid, hou deze pagina daarom goed in de gaten.

Handleiding Dag van de Bouw en tips

Hoe bereid je jouw project optimaal voor als je meedoet aan de Dag van de Bouw? Deze handleiding helpt je om de openstelling van jouw project tot een succes te maken zowel in de voorbereiding als tijdens deze dag. Er staan praktische tips, checklists en weetjes in over onder andere het verkrijgen van meer publiciteit, veiligheid, de werving van bezoekers en de organisatie van de dag zelf.

Persbericht

De media houden van actuele onderwerpen. Daardoor heb je de meeste kans op plaatsing van jouw artikel in huis-aan-huisbladen ongeveer 1 á 2 weken voordat de Dag van de Bouw plaatsvindt. Bij regionale dagbladen is dat vaak één week tot een paar dagen voor het evenement. We hebben een voorbeeld van een persbericht voor je gemaakt wat je kunt aanpassen en sturen naar jouw lokale media. In onze handleiding staan tips en meer info over het verzenden van jouw persbericht.

Tips voor online en offline publiciteit

Bouwend Nederland verzorgt de landelijke en regionale publiciteit op de radio, in publieksbladen, regionale dagbladen en uitagenda’s. Wij zetten met de samenwerkingspartners ook onze social mediakanalen in. Wij hebben wat tips voor online en offline publiciteit op een rijtje gezet.


Veiligheid tijdens de Dag van de Bouw

Een bouwlocatie kent veel potentiële gevaren. Het is daarom heel belangrijk om naast de veiligheid van je personeel ook de veiligheid van de bezoekers heel serieus te nemen tijdens de Dag van de Bouw.

Op de bouwlocatie doen de bouwbakkers dat dagelijks met hun persoonlijke beschermingsmiddelen (PBMS). Zij geven het goede voorbeeld door een helm, oranje hesje en veiligheidsschoenen te dragen. Je personeel volgt daarnaast nog een opleiding over de veiligheid. De bezoeker hoeft dat voor de Dag van de Bouw hoeft niet te doen, maar moeten bewust worden gemaakt van het potentiële gevaar. Het is wel fijn als het personeel op de Dag van de Bouw hun eigen veiligheidskleding draagt.

Zorg daarom die dag voor veilige looproutes. Gebruik hiervoor o.a. het speciale afzetlint uit het promotiepakket. De bezoeker moet die dag goed opletten en is die dag verantwoordelijk voor zichzelf en de kinderen die hij of zij bij zich heeft.

Evenementenverzekering tijdens de Dag van de Bouw

Bouwend Nederland heeft voor de bezoekers van de Dag van de Bouw een Collectieve Ongevallenverzekering afgesloten. Deze verzekering biedt dekking bij blijvende invaliditeit en bij overlijden, ontstaan tijdens de Dag van de Bouw. Er is een certificaat, opgesteld door onze verzekeringsmakelaar Aon.

Bij onverhoopt letsel/overlijden graag de schade zo spoedig mogelijk melden en het schadeformulier in vullen en opsturen. Bel hiervoor naar 088 - 810 81 90. Aon helpt je dan graag verder. Let op: Bij overlijden als gevolg van een ongeval moet je dit uiterlijk 36 uur voor de begrafenis of crematie melden. Zij nemen de schademelding binnen 48 uur in behandeling.

Laat de jeugd kennis maken met deze fantastische branche!

De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Dat willen we de jeugd laten ervaren. Wat komt er allemaal kijken bij de bouw en het ontwikkelen van een stad qua bouw, infra en techniek? Met ‘Wij Bouwen de Toekomst’ laten we de jeugd kennis maken met deze fantastische branche! Tijdens de dag van de bouw kun je deze kleurplaat uitdelen om ouders en kinderen alvast te enthousiasmeren voor dit leuke themapark.

Aanvragen extra promotiemateriaal

Als deelnemer ontvang je een gratis promotiepakket met daarin onder andere een bouwhekdoek, een bezoekersteller en afzetlint. Wil je meer promotiemateriaal (tegen betaling) bijbestellen? Maak dan gebruik van dit bestelformulier voor extra promotiemateriaal.

Banners en logo's ter promotie van jouw project

Om jouw project nog wat meer onder de aandacht te brengen kun je onze logo's en het campagnebeeld downloaden en op jouw eigen social mediakanelen gebruiken, op je website of in je emailhandtekening plaatsen of in je nieuwsbrief gebruiken.

Wil je een flyer of iets anders laten drukken met ons logo vind je hieronder ook onze drukbestanden en in ons 'brandbook Dag van de Bouw' de uitleg over het gebruik ervan.

 

 

Banner Dag van de Bouw - liggend formaat
Download dit logo als png-bestand voor online gebruik

 

 
Banner Dag van de Bouw - staand formaat
Download dit logo als png-bestand voor online gebruik

Logo Dag van de Bouw 200X99px
Download dit logo als jpg-bestand

Logo Dag van de Bouw 245X124px 
Download dit logo als jpg-bestand

 

 

 

Logo Dag van de Bouw 345X171px
Download dit logo als jpg-bestand

 Beeldscherm en drukwerk logo's - Dag van de Bouw