Bediencentrale Den Haag

Nieuwbouw

Een belangrijke bediencentrale die zorgt voor een veilige en betrouwbare bediening van tunnels, bruggen, pollers en scheepvaart in Den Haag.

De oude bediencentrale, ook wel ‘de Semafoor’ genoemd, dateert uit 1953 en was oorspronkelijk alleen voor scheepvaartbegeleiding bedoeld. Gedurende de jaren is de bediening van verschillende tunnels, bruggen en pollers in Den Haag ook in de bediencentrale ondergebracht. Hierdoor is de Semafoor sinds 2019 volledig bezet. Omdat er in de Semafoor geen ruimte meer is voor uitbreiding, het gebouw al meer dan 65 jaar oud is en de indeling van het gebouw niet meer voldoet aan de huidige (moderne) standaarden, is besloten de Semafoor te slopen en op dezelfde locatie een nieuwe en toekomstbestendige bediencentrale te realiseren. Een bediencentrale van waaruit ook de nieuwe Victory Boogie Woogietunnel bediend kan worden.

Tijdens de Dag van de Bouw kunnen bezoekers het bouwterrein bezoeken en ook een kijkje nemen in de nieuwe bediencentrale. Deze is nog niet gereed maar zit momenteel in de afbouw fase.