Onderwijsdag van de Bouw

Onderwijsdag van de Bouw - Vrijdag 7 juni 2024

Wil jij de bouwers van de toekomst ook kennis laten maken met onze mooie sector? Doe dan op vrijdag 7 juni mee aan de Onderwijsdag van de Bouw! Je kunt op deze dag je bouwplaats of kantoor openstellen voor basisschoolkinderen of, op deze of een andere dag, langsgaan bij een basisschool in de buurt. 

Let op: als je meedoet benader je als bouw- of infrabedrijf zelf een basisschool in de buurt van jouw bedrijf of bouwplaats, wij helpen je heel graag met tips en materialen.

Op vrijdag 7 juni 2024, de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw, faciliteert Bouwend Nederland voor het derde jaar de 'Onderwijsdag van de Bouw'. Op deze dag kunnen kinderen op verschillende manieren kennismaken met de bouw en infra.

  • Projecten die meedoen aan de Dag van de Bouw en de mogelijkheid hebben om het werk ook op vrijdag open te stellen, kunnen basisschoolkinderen ontvangen op de bouwplaats. Je organiseert deze dag zelf. Uiteraard zorgen wij voor tips en ideeën om de kinderen op de bouwplaats veilig rond te leiden, te informeren en bijvoorbeeld handige voorbeeldmails om zelf met een school uit je eigen netwerk in contact te komen.
  • Ook een bezoek aan het kantoor van een bouwbedrijf kan interessant zijn.
  • Daarnaast helpen wij bouw- en infrabedrijven met materialen waarmee zij op deze dag op school een verhaal over de sector kunnen vertellen en met de kinderen aan de slag kunnen gaan. Natuurlijk kan dit ook op een andere dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. Hier vind je de toolkit. 

In Breda organiseren ze dit jaar gezamenlijk de Onderwijsdag van de bouw

Bekijk hier een terugblik op de Onderwijsdag van de Bouw 2023

Meer informatie over de Onderwijsdag van de Bouw

Wil jij jouw bouwplaats of kantoor op vrijdag 7 juni openstellen? Of hebben jouw collega's altijd al iets willen vertellen over de bouw en infra op de basisschool van hun kinderen of die van collega's? Hier kun je meer informatie aanvragen. 

Wil jij meer weten over de Onderwijsdag van de Bouw? Vraag hier meer informatie aan.

Download de toolkit met handige tips om scholen te werven, mails en vragen en antwoorden. We vullen deze toolkit komende weken steeds aan.

De bouw maakt het op school

Hoe leg je kinderen op de basisschool uit wat voor werk je doet? Met het materiaal van de bouw maakt het op school helpen we je. Kijk snel hoe iedere bouwer kinderen enthousiast kan maken voor de bouw en infra. 

Dit materiaal maakt het vanaf nu mogelijk, leuk én gemakkelijk om basisschoolleerlingen mee te nemen in ons mooie werk. Het materiaal is gratis. Leden kunnen tegen kostprijs speelgoed helmpjes- en hesjes (groep 1,2 en 3) en kwartetten (vanaf groep 4) bestellen via het bestelformulier.