Onderwijsdag van de Bouw

Ook in 2023 openen diverse bouwlocaties weer hun deuren. Tijdens de tweede ‘Onderwijsdag van de Bouw’ op vrijdag 16 juni 2023 mogen scholieren weer een kijkje nemen achter de schermen bij een deelnemend bouwproject. Deze dag is speciaal in het leven geroepen om leerlingen van het basisonderwijs (groep 7 en 8) en van het vmbo kennis te laten maken met de bouw- en infrasector. Deze dag is voorafgaand de landelijke ‘Dag van de Bouw’ op zaterdag 17 juni 2023.

Bekijk hier een terugblik op de Onderwijsdag van de Bouw 2022

Onderzoek heeft aangetoond dat als kinderen eerder in aanraking komen met de wereld van de bouw en infra ze daar sneller voor kiezen in een toekomstige baan. We investeren dan ook graag vroeg in deze doelgroep om hen enthousiast te maken voor onze mooie sector. Op deze speciale 'Onderwijsdag van de Bouw' leren ze tijdens zo'n praktijkbezoek alles over de bouw en infra van hun 'toekomstige collega’s'. Ze zien ook hoe het er aan toe gaat op de plek waar ze misschien na hun opleiding aan het werk gaan.

Het zien van de verschillende beroepen in uitvoering kan hen helpen bij de keuze die ze uiteindelijk moeten maken voor een gericht vak. Na zo’n bezoek zijn basis- en middelbare school leerlingen enthousiast over een opleiding in de bouw- en infrasector. 

Aanmelden voor de Onderwijsdag van de Bouw

Wij snappen dat het soms lastig is om een project of opleidingsinstituut te vinden. Daarom treden wij dit jaar ook op als intermediair. Meld je aan via onderstaand formulier. Daarin kun je aangeven dat je wel of geen project hebt gevonden of dat je juist jouw project ook aanbiedt naast je deelname aan de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni 2023.