Toolkit Onderwijsdag van de Bouw

De bouw maakt het! En is zoveel meer dan je denkt. Dat willen we aan alle kinderen van Nederland (en hun ouders) laten zien. Aan bouwbedrijven wordt vaak gevraagd om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school of  willen vanuit omgevingsmanagement graag laten zien wat er allemaal bij de bouw komt kijken.

Op vrijdag 7 juni 2024, de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw, faciliteert Bouwend Nederland voor het derde jaar de 'Onderwijsdag van de Bouw'. Op deze dag kunnen kinderen op verschillende manieren kennismaken met de bouw en infra.

Met deze toolkit helpen we je je eigen Onderwijsdag van de Bouw te organiseren. Deze toolkit vullen we steeds aan tot vrijdag 7 juni. 

Materiaal 'De bouw maakt het op school'

In de week van 16 april kunnen we je meer laten zien van het materiaal dat we aan het ontwikkelen zijn voor de Onderwijsdag van de Bouw.

Het materiaal maakt het straks mogelijk, leuk (en gemakkelijk) om op de basisschool iets te vertellen over de bouw en infra. In ‘hapklare brokjes’, op het niveau van de kinderen, gratis te downloaden én met het eigen bedrijfslogo.

Voor iedere leeftijdsgroep is er:

  • Een presentatie en video (voor op het digibord) waarmee we kinderen kennis laten maken met de bouw en infra. Voor de jongste kinderen is er een liedje.
  • Een stripverhaal (via digibord) waarmee kinderen zien wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een nieuwe school. Ook de infra is hier uiteraard goed zichtbaar. Een nieuwe school? De bouw maakt het.
  • Spelletjes (‘Wat hoort er bij de bouw?’, ‘De bouw maakt het Quiz’ en ‘Testje: Wat hoort bij jou in de bouw?’
  • Kleinigheidje voor in de klas of mee naar huis (kleurplaat, woordzoeker)

Om ervoor te zorgen dat het gesprek over de bouw en infra ook aan de keukentafel verder gaat komt er een speciaal ‘De bouw maakt het kwartet’ voor kinderen van groep 4 t/m 8. Voor de jongste kinderen kan een ‘De bouw maakt het’ bouwhelm en hesje worden besteld. Deze zijn te bestellen tegen inkoopprijs. We houden je op de hoogte per mail.