Tienduizenden uren aan waterplezier in aanbouw

Tienduizenden uren aan waterplezier in aanbouw

Dag van de Bouw laat bouwplaats nieuw zwembad zien

Tijdens de Dag van de Bouw op 18 juni aanstaande kunnen bezoekers hun zwembroek en flippers thuislaten, maar het zwembad in Zwijndrecht wordt een bad om letterlijk en figuurlijk van te watertanden: zo zal het nieuwe complex in het Develpark een wedstrijdbad met acht banen, een doelgroep- én peuterpad krijgen. Een glijbaan en een whirlpool maken het plaatje compleet. Om 'met een goed gevoel' je baantjes te trekken, is ook aan duurzaamheid gedacht: het geheel is zeer energiezuinig en volledig gasloos.

Het is natuurlijk jammer dat mensen nog even moeten wachten om een duik te nemen in het nieuwe bad, maar wat maakt het dan zo interessant om op 18 juni langs te komen? Hein Arntz van Pellikaan Bouwbedrijf (gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van onder meer sportcomplexen en andere utiliteitsprojecten) licht toe: "Het nieuw te verrijzen bad is een vervanging van het huidige binnenbad en wordt gebouwd op het oude buitenbadcomplex. Dit zal bij de oudere generatie wat pijn doen wanneer ze terugdenken aan die honderden uren die ze daarin hebben meegemaakt. Wat ervoor terugkomt, is ongekend: een drietal schitterende baden én een whirlpool. In het totaal staat het nieuwe complex straks garant voor bijna 2.000.000 (!) liter waterplezier."

Afbouw

Bezoekers van de Dag van de Bouw kunnen zullen zien dat het hard gaat met de puntjes op de i. "Het gebouw is bijna 'gesloten'. Als in: de kozijnen zijn geplaatst en het dak zit er voor het grootste gedeelte op. Wat dat betreft zijn we met het zetten van de tegels en het stukadoren aan de start van de afbouw begonnen. Hopelijk is het eind 2022 zover en kan jong en oud zich in een van de baden onderdompelen. Daarvoor liggen we goed op koers."

Arntz benadrukt dat bezoekers ook goed op de transparantie van het nieuwe zwembad moeten letten. "Daar heeft de architect veel zorg aan besteed. Wanneer je binnenkort, kun je het hele gebouw in een oogopslag overzien en wordt meteen duidelijk welke route je kunt lopen. Daar is goed over nagedacht. We hebben een prettige samenwerking met de gemeente die 18 juni ook aanwezig zal zijn. Zij rekenen tijdens de Dag van de Bouw op honderden bezoekers, een meer dan mooi aantal 'badgasten'."

Helden van de toekomst

Arntz hoopt dat de Ranomi Kromowidjojo's, Pieter van den Hoogenbanden, Rogier Dorsmans en Chantalle Zijdervelds van de toekomst bij ons langskomen om daarna zo spoedig mogelijk écht van het zwemplezier te komen genieten. "De buiteninrichting en de verhuizing moeten nog in gang worden gezet, maar als alles verloopt zoals gepland wordt het gloednieuwe bad aan het Develpark eind dit jaar opgeleverd. Tot die tijd wordt het nog even badderen in het oude bad. Wie alvast een kijkje wil komen nemen, nodigen we tijdens de Dag van de Bouw van harte uit."

Kom jij kijken op 18 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Zwijndrecht. Dat kan op zaterdag 18 juni tussen 10.00 en 15.00 op de Parklaan 3. De locatie is overdekt. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt.

Let op: dit project deed mee aan de Dag van de Bouw 2022.

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
'We hopen jongeren te interesseren voor de techniek'
25 april 2024

'We hopen jongeren te interesseren voor de techniek'

"We kijken elk jaar bij elk BAM-project waarbij ik betrokken ben of de bouwplaats geschikt is om te openen voor de Dag van de Bouw. We zijn trots op ons werk en delen dat graag met de bezoekers."

Alkmaar krijgt 'state of the art' ziekenhuis voor vernieuwende zorg
20 april 2024

Alkmaar krijgt 'state of the art' ziekenhuis voor vernieuwende zorg

Het zorglandschap verandert en dat betekent dat ook ziekenhuizen daarop moeten inspelen. Voor Noordwest Ziekenhuisgroep betekent dat 'vernieuwbouw'.

'We laten zien hoe we de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken'
18 april 2024

'We laten zien hoe we de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken'

In het zuiden van Nederland is het niet moeilijk om enthousiaste deelnemers te vinden voor de Dag van de Bouw. "We hebben vorig jaar veel leuke reacties ontvangen."

'Praten over ons vak en de bouw laten zien is hartstikke mooi'
10 april 2024

'Praten over ons vak en de bouw laten zien is hartstikke mooi'

"Het is niet de eerste keer dat wij meedoen aan de Dag van de Bouw en een bouwplaats openen voor het publiek", vertelt hoofduitvoerder Bas Klein Haarhuis van Koopmans Bouw b.v. uit Enschede. "We zien tijdens onze bouwprojecten vaak mensen door de hekken gluren. Om hen de bouwactiviteiten dan echt te laten zien en te praten over je vak, is hartstikke mooi." Ook Dijkhof Bouw uit Klarenbeek streeft ernaar om jaarlijks mee te doen. Zij zien deze dag als een uitgelezen kans om jong en oud kennis te l