Alkmaar krijgt 'state of the art' ziekenhuis voor vernieuwende zorg

Het zorglandschap verandert en dat betekent dat ook ziekenhuizen daarop moeten inspelen. Voor Noordwest Ziekenhuisgroep betekent dat 'vernieuwbouw'.

Alkmaar krijgt 'state of the art' ziekenhuis voor vernieuwende zorg

Het zorglandschap verandert en dat betekent dat ook ziekenhuizen daarop moeten inspelen. Voor Noordwest Ziekenhuisgroep betekent dat 'vernieuwbouw'. Op de huidige locatie in Alkmaar wordt een compleet nieuw ziekenhuis gebouwd. Op de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni kun je een kijkje nemen op de bouwplaats en zie je waar Alkmaarders (en mensen uit de omgeving) straks gebruik gaan maken van de zorg.

De bouw van een nieuw ziekenhuis is met recht een meerjarenplan te noemen. De eerste fase moet in augustus 2025 klaar zijn. Op dit moment wordt de 'acute as' gebouwd. Dat wil zeggen dat volgend jaar het spoedplein met onder andere spoedeisende hulp, de intensive cars en de operatiekamers en verpleegafdelingen voor de complexe zorg klaar zijn. Daarnaast wordt het voormalige verzorgingshuis Huize Westerlicht gerenoveerd en wordt er een ondergrondse parkeergarage aangelegd onder het nieuwe ziekenhuis.

In de tweede en derde fase zullen de kliniek (algemene verpleging), operatiekamers voor planbare zorg, diagnostiek en poliklinieken, dagbehandeling en kantoor- en onderwijsfuncties worden gerealiseerd.

Waarom is dit project belangrijk?

Noordwest Ziekenhuisgroep wil in de toekomst hoogwaardige, vernieuwende en veilige zorg kunnen aanbieden aan iedereen uit noord-west Noord-Holland. Het nieuwe ziekenhuis moet zorgvernieuwing faciliteren, maar tegelijk flexibeler, duurzaam en compacter zijn.

Tevens belangrijk bij de bouw van een nieuw ziekenhuis naast het bestaande ziekenhuis is dat de zorg 'gewoon' door gaat.

'Dit is je kans!'

De bouwer van dit project is MedicomZes, onderdeel van Visser & Smit Bouw. MedicomZes specialiseert zich al 45 jaar in bouwprojecten in de gezondheidszorg, laboratoria, ziekenhuizen en cleanrooms. MedicomZes laat graag zien wat ze doen op zaterdag 8 juni tijdens de Dag van de Bouw. "We zijn trots om het nieuwe ziekenhuis in Alkmaar te mogen realiseren. Met het openstellen van de bouwplaats laten we aan een breed publiek zien hoe mooi de bouw is", aldus projectmanager Ed Lenting. "Als je als Nederlander eens een keer in een 'state of the art' ziekenhuis wil rondlopen is dit je kans!" Let op: ook het huidige ziekenhuis heeft op 8 juni een open dag zodat je ook daar kan rondkijken.

Kom jij kijken op 8 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Alkmaar. Dat kan op zaterdag 8 juni op de Prinses Julianalaan 14 tussen 11.00 en 15.00. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt. De komende tijd komen er steeds meer projecten bij.

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
Kazernecomplex Ede: van voormalig KMAR-gebouw naar woningen
12 mei 2024

Kazernecomplex Ede: van voormalig KMAR-gebouw naar woningen

Jarenlang, 61 jaar om precies te zijn, kende Ede een rijke historie met de aanwezigheid van de Koninklijke Marechaussee.

Getijdenduiker is een uniek staaltje Nederlands watermanagement
08 mei 2024

Getijdenduiker is een uniek staaltje Nederlands watermanagement

Om nieuwe natuur te creëren, is tussen Delfzijl en Eemshaven een extra dijk aangelegd, achter de bestaande zeedijk.

Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst
06 mei 2024

Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst

Om ons land de komende tientallen jaren te beschermen tegen overstromingen vanuit zee hebben dijken periodiek onderhoud nodig. Zo ook de Lauwersmeerdijk.

'Met veel plezier ontvangen we familie, collega's, buurt- en toekomstige bewoners'
03 mei 2024

'Met veel plezier ontvangen we familie, collega's, buurt- en toekomstige bewoners'

In het noorden van de Randstad zijn dicht bij elkaar drie bouwbedrijven te vinden die met veel enthousiasme deelnemen aan de Dag van de Bouw.