'Met veel plezier ontvangen we familie, collega's, buurt- en toekomstige bewoners'

In het noorden van de Randstad zijn dicht bij elkaar drie bouwbedrijven te vinden die met veel enthousiasme deelnemen aan de Dag van de Bouw.

'Met veel plezier ontvangen we familie, collega's, buurt- en toekomstige bewoners'

In het noorden van de Randstad zijn dicht bij elkaar drie bouwbedrijven te vinden die met veel enthousiasme deelnemen aan de Dag van de Bouw. SBB Ontwikkelen en Bouwen opent het project Ceylonpoort in Haarlem. In dezelfde stad geeft HBB Groep een inkijkje op de bouwplaats van de nieuwbouw en herbestemming van Hotel de Koepel. Een aantal kilometer verderop zijn bezoekers welkom op project Hofgeest Buiten in Velserbroek, waar De Bie Buitenwerk samen met HBB Groep de basis legt voor een nieuwe woonwijk.

“Ik zou bouwbedrijven zeker aanraden om mee te doen aan de Dag van de Bouw, als ze daarvoor een geschikt project hebben”, aldus Manon de Leth, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij SBB Ontwikkelen en Bouwen. “Wij hebben al vaker meegedaan. Het is voor ons altijd een dag waarop wij met veel plezier buurtbewoners, toekomstige bewoners, collega’s, familieleden en overige geïnteresseerden ontvangen op de bouwplaats.” SBB laat dit jaar op 8 juni zien hoe een voormalig kantoorgebouw wordt omgebouwd tot appartementen. “Transformatie is een heel andere tak van sport dan nieuwbouw, waar wij als bedrijf volop op inzetten in Haarlem. De Dag van de Bouw is mooie kans om aan bezoekers te tonen hoe we dat doen en daarbij ons bedrijf te presenteren.”    

Toekomst van het terrein

HBB Groep bouwt aan een bijzonder project in Haarlem op het voormalig Koepelterrein. “Het toffe aan dit project is dat we de stad weer een stukje mooier maken. De Koepel is een plek waar vooral de Haarlemmer zich thuis moet voelen”, vertelt communicatiemanager Karin van der Star. “Door onze bouwplaats te openen op 8 juni willen we graag verbinding maken met omwonenden en geïnteresseerden en hen enthousiasmeren voor de toekomst van dit terrein. Het is ook een mooi moment om collega’s en familieleden het werk te laten zien.” Op deze projectlocatie komen alle aspecten van de bouw voor: er is nieuwbouw, renovatie en herbestemming. “Dit willen we graag aan bezoekers laten zien zodat we hen kunnen inspireren over de diversiteit van de bouwsector.”

Kinderen zijn de toekomst

In Velserbroek laat De Bie Buitenwerk zien hoe mooi het werk in de infra- en groensector is. Zij leggen de basis voor de bouw van de nieuwe woonwijk Hofgeest West. “We maken graag van deze dag gebruik om bezoekers kennis te laten maken met ons bedrijf en het werk dat we doen. Binnen dit project is specifiek het watermanagement op een speciale manier gedaan. Dat laten we graag zien”, aldus hoofduitvoerder Ben Muller. De Bie organiseert verschillende activiteiten voor de kinderen, zoals spellen en opdrachten. “Onze focus ligt op de jonge generatie omdat zij de toekomst zijn. Op de Dag van de Bouw kunnen we hen enthousiasmeren om in onze sector te komen werken.”   


 

Bouw- of infrabedrijf? Stuur jouw project in!

Ben jij een bouw- of infrabedrijf en wil je jouw bouwplaats openstellen voor het publiek op 8 juni? Laat jij zien hoe jouw bedrijf ons land elke dag een stukje mooier maakt? Meld zo snel mogelijk je project aan via deze link. Je gaat dan mee in onze landelijk promotie voor de Dag van de Bouw en je krijgt een promotiepakket toegestuurd. Wil je jouw bouwplaats ook openstellen op vrijdag 7 juni? Dat is namelijk de Onderwijsdag van de Bouw, in samenwerking met onderwijsinstellingen. Op deze dag bezoeken leerlingen van de basis- of middelbare school een bouwplaats. Voor jou als bedrijf een mooie kans om de bouwers van de toekomst te laten zien wat je bouwt.

 

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
Kazernecomplex Ede: van voormalig KMAR-gebouw naar woningen
12 mei 2024

Kazernecomplex Ede: van voormalig KMAR-gebouw naar woningen

Jarenlang, 61 jaar om precies te zijn, kende Ede een rijke historie met de aanwezigheid van de Koninklijke Marechaussee.

Getijdenduiker is een uniek staaltje Nederlands watermanagement
08 mei 2024

Getijdenduiker is een uniek staaltje Nederlands watermanagement

Om nieuwe natuur te creëren, is tussen Delfzijl en Eemshaven een extra dijk aangelegd, achter de bestaande zeedijk.

Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst
06 mei 2024

Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst

Om ons land de komende tientallen jaren te beschermen tegen overstromingen vanuit zee hebben dijken periodiek onderhoud nodig. Zo ook de Lauwersmeerdijk.

Cruquiusbrug: prototype voor energieneutrale en circulaire bruggenbouw
28 april 2024

Cruquiusbrug: prototype voor energieneutrale en circulaire bruggenbouw

Een belangrijke verkeersader heeft groot onderhoud nodig. De Cruquiusbrug (N201) verbindt Hoofddorp met Heemstede. Om er voor te zorgen dat beide plaatsen ook in de toekomst bereikbaar blijven, wordt een deel vervangen en vindt er groot onderhoud plaats.