'We hopen jongeren te interesseren voor de techniek'

"We kijken elk jaar bij elk BAM-project waarbij ik betrokken ben of de bouwplaats geschikt is om te openen voor de Dag van de Bouw. We zijn trots op ons werk en delen dat graag met de bezoekers."

'We hopen jongeren te interesseren voor de techniek'

"We kijken elk jaar bij elk BAM-project waarbij ik betrokken ben of de bouwplaats geschikt is om te openen voor de Dag van de Bouw. We zijn trots op ons werk en delen dat graag met de bezoekers. Op deze dag kunnen ze kennismaken met onze werknemers en leren ze de gezichten achter het project kennen." Corneel Timmermans, projectorganisator bij BAM Infra Regionaal Civiel, maakte al verschillende keren een Dag van de Bouw mee. Hij ziet nog meer voordelen aan deelname.

"Op deze dag kunnen we het publiek informeren over de werkzaamheden die we uitvoeren zodat ze begrip krijgen voor de eventuele overlast die we tijdelijk veroorzaken. We kunnen laten zien hoe we samen met onze partners aan het werk gaan en tonen de materialen en machines die we gebruiken. Daarmee hopen we een zaadje te planten en jongeren te interesseren in de techniek."

Ondergrondse infra

Iris van den Berg van Alsema uit Zuidlaren heeft ook goede ervaringen met deelname aan de Dag van de Bouw. “Wij hebben vorig jaar 50 bezoekers mogen ontvangen tijdens de Onderwijsdag van de Bouw en 350 tijdens de Dag van de Bouw. Het was een groot succes! Dit jaar doen we mee met twee projecten.” In Dokkum breidt Alsema het elektriciteitsnetwerk uit en leggen ze een middenspanningsnet bestaande uit 20kV-verbindingen aan. Daarbij worden vier elektriciteitsruimten en negen distributieruimtes geplaatst. In Eelde verzwaart het aannemingsbedrijf het net aan de hoofdweg door laag- en middenspanningskabels aan te leggen. Daarnaast saneren ze delen van de gasleiding en leggen ze op deze locatie een aantal huisaansluitingen opnieuw aan om de nutsvoorzieningen van de huizen toekomstbestendig te maken. “We zien de Dag van de Bouw als mogelijkheid om de ondergrondse infra uit te lichten en mensen daar meer over te vertellen. Het is niet omdat je het niet ziet, dat het er niet is. Op 8 juni kunnen we aantonen hoe veelzijdig en interessant onze sector is. En misschien kunnen we bezoekers enthousiast maken voor het werk bij ons mooie familiebedrijf. Wij bestaan bijna 100 jaar en zijn trots op ons machinepark en onze vakmensen.”

Eerste keer

In Heeg, Friesland, doet Jelke Vellinga van het gelijknamige bouwbedrijf voor de eerste keer mee aan de Dag van de Bouw. Hij nam het bedrijf van zijn vader over en is de derde generatie bouwer in het kleine plaatsje aan het Heegermeer, dat vooral bekend staat om het watertoerisme in de zomer. “We bouwen recreatiehuisjes aan het meer en zijn daar het hele jaar druk mee bezig. Het lijkt mij hartstikke mooi om aan bezoekers te laten zien hoe die bouw in zijn werk gaat. We kunnen ook meer informatie geven over de huisjes. Dit is een goede gelegenheid om mensen naar Heeg te trekken en te laten zien hoe mooi het hier is.”

Bouw- of infrabedrijf? Stuur jouw project in!

Ben jij een bouw- of infrabedrijf en wil je jouw bouwplaats openstellen voor het publiek op 8 juni? Laat jij zien hoe jouw bedrijf ons land elke dag een stukje mooier maakt? Meld zo snel mogelijk je project aan via deze link. Je gaat dan mee in onze landelijk promotie voor de Dag van de Bouw en je krijgt een promotiepakket toegestuurd. Wil je jouw bouwplaats ook openstellen op vrijdag 7 juni? Dat is namelijk de Onderwijsdag van de Bouw, in samenwerking met onderwijsinstellingen. Op deze dag bezoeken leerlingen van de basis- of middelbare school een bouwplaats. Voor jou als bedrijf een mooie kans om de bouwers van de toekomst te laten zien wat je bouwt.



Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst
06 mei 2024

Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst

Om ons land de komende tientallen jaren te beschermen tegen overstromingen vanuit zee hebben dijken periodiek onderhoud nodig. Zo ook de Lauwersmeerdijk.

'Met veel plezier ontvangen we familie, collega's, buurt- en toekomstige bewoners'
03 mei 2024

'Met veel plezier ontvangen we familie, collega's, buurt- en toekomstige bewoners'

In het noorden van de Randstad zijn dicht bij elkaar drie bouwbedrijven te vinden die met veel enthousiasme deelnemen aan de Dag van de Bouw.

Cruquiusbrug: prototype voor energieneutrale en circulaire bruggenbouw
28 april 2024

Cruquiusbrug: prototype voor energieneutrale en circulaire bruggenbouw

Een belangrijke verkeersader heeft groot onderhoud nodig. De Cruquiusbrug (N201) verbindt Hoofddorp met Heemstede. Om er voor te zorgen dat beide plaatsen ook in de toekomst bereikbaar blijven, wordt een deel vervangen en vindt er groot onderhoud plaats.

Alkmaar krijgt 'state of the art' ziekenhuis voor vernieuwende zorg
20 april 2024

Alkmaar krijgt 'state of the art' ziekenhuis voor vernieuwende zorg

Het zorglandschap verandert en dat betekent dat ook ziekenhuizen daarop moeten inspelen. Voor Noordwest Ziekenhuisgroep betekent dat 'vernieuwbouw'.