'We laten zien hoe we de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken'

In het zuiden van Nederland is het niet moeilijk om enthousiaste deelnemers te vinden voor de Dag van de Bouw. "We hebben vorig jaar veel leuke reacties ontvangen."

'We laten zien hoe we de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken'

In het zuiden van Nederland is het niet moeilijk om enthousiaste deelnemers te vinden voor de Dag van de Bouw. "We hebben vorig jaar veel leuke reacties ontvangen", vertelt Boy Wanten, directeur van het gelijknamige bedrijf uit Sevenum, Limburg. "Bezoekers vonden het erg interessant om te zien hoe ons project - de uitbreiding van een hockeyclub in Venlo - tot ontwikkeling kwam. Voor ons was het een mooie kans om meer over ons werk te vertellen."  

Datzelfde vindt Lian Jansen van Stam en De Koning Bouw uit Eindhoven. Zij openen dit jaar de bouwplaats van 'Nieuw Bergen' in het hart van de stad, een project waarbij ze vijf woontorens bouwen en er twee renoveren. "We laten graag zien hoe dynamisch en innovatief dit project is. We werken met allerlei moderne snufjes die we op een centraal plein tonen aan de bezoekers." Jansen ziet nog meer voordelen aan de deelname. "We bouwen tussen een basisschool, een brandweerkazerne en een begraafplaats en trachten zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken. Op 8 juni kunnen we laten zien hoe we dat doen." Daarnaast bevordert de deelname de interne verbondenheid binnen het bedrijf. "We organiseren de dag met een team vrijwilligers dat trots is op wat we bouwen. Het is leuk om er samen een mooie dag voor de bezoekers, maar ook voor onszelf van te maken!" Pierre Bergmans, directeur van Houta Bouw uit Geldrop, deelt die mening. "We staan als team niet vaak genoeg stil bij dat we trots zijn op wat we doen. Deze dag leent zich daar perfect voor." Houta Bouw realiseert 240 duurzame studentenwoningen in Eindhoven. Zij willen tijdens de Dag van de Bouw interesse wekken voor deze huizen, maar hopen ook studenten aan te trekken die stage willen lopen bij hun bedrijf.  

In teamverband

Michiel van Summeren, directeur van Cornelissen aannemingsbedrijf uit Zeeland, Noord-Brabant is het met hen eens. "Het creëren van een project geeft voldoening aan degenen die eraan meewerken en dat moeten we laten zien." Cornelissen breidt het VieCuri ziekenhuis in Venlo uit om meer ruimte te krijgen voor operatiekamers en medische beeldvorming.

"Het is leuk en nuttig om in teamverband van opdrachtgever, architect en installateurs te werken aan een nieuwe omgeving. Het levert altijd blijdschap op als een nieuwe locatie in gebruik genomen kan worden. Door dit te laten zien, willen we mensen inspireren om te kiezen voor een baan in de bouw." Dat is ook één van de doelstellingen van Breda Bouw. "Wij doen mee met zowel de Dag, als de Onderwijsdag van de Bouw", vertel Karin Kwaaitaal. "Vorig jaar hebben we leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende scholen een kijkje gegeven in de 'bouwkeuken'. Dat was erg leuk! Dit jaar doen we samen met een aantal bedrijven mee aan de Onderwijsdag. Voor de Dag van de Bouw openen we de bouwplaats van een heel bijzonder project, namelijk de verbouwing en vernieuwing van BouwSchool Breda. We kijken ernaar uit om de bouwsector aan het publiek te presenteren met een gebouw waarin mensen binnen die sector worden opgeleid. Ook verschillende van onze eigen vaklieden komen van deze school!"

Bouw- of infrabedrijf? Stuur jouw project in!

Ben jij een bouw- of infrabedrijf en wil je jouw bouwplaats openstellen voor het publiek op 8 juni? Laat jij zien hoe jouw bedrijf ons land elke dag een stukje mooier maakt? Meld zo snel mogelijk je project aan via deze link. Je gaat dan mee in onze landelijk promotie voor de Dag van de Bouw en je krijgt een promotiepakket toegestuurd. Wil je jouw bouwplaats ook openstellen op vrijdag 7 juni? Dan is namelijk de Onderwijsdag van de Bouw, in samenwerking met onderwijsinstellingen. Op deze dag bezoeken leerlingen van de basis- of middelbare school een bouwplaats. Voor jou als bedrijf een mooie kans om de bouwers van de toekomst te laten zien wat je bouwt.

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst
06 mei 2024

Lauwersmeerdijk: zo versterk je een dijk voor de toekomst

Om ons land de komende tientallen jaren te beschermen tegen overstromingen vanuit zee hebben dijken periodiek onderhoud nodig. Zo ook de Lauwersmeerdijk.

'Met veel plezier ontvangen we familie, collega's, buurt- en toekomstige bewoners'
03 mei 2024

'Met veel plezier ontvangen we familie, collega's, buurt- en toekomstige bewoners'

In het noorden van de Randstad zijn dicht bij elkaar drie bouwbedrijven te vinden die met veel enthousiasme deelnemen aan de Dag van de Bouw.

Cruquiusbrug: prototype voor energieneutrale en circulaire bruggenbouw
28 april 2024

Cruquiusbrug: prototype voor energieneutrale en circulaire bruggenbouw

Een belangrijke verkeersader heeft groot onderhoud nodig. De Cruquiusbrug (N201) verbindt Hoofddorp met Heemstede. Om er voor te zorgen dat beide plaatsen ook in de toekomst bereikbaar blijven, wordt een deel vervangen en vindt er groot onderhoud plaats.

'We hopen jongeren te interesseren voor de techniek'
25 april 2024

'We hopen jongeren te interesseren voor de techniek'

"We kijken elk jaar bij elk BAM-project waarbij ik betrokken ben of de bouwplaats geschikt is om te openen voor de Dag van de Bouw. We zijn trots op ons werk en delen dat graag met de bezoekers."