Huus voor Sport en Cultuur brengt alles samen in Zuidwolde

Alle belangrijke faciliteiten onder één dak in het Drentse Zuidwolde: dat is wat je straks kan vinden in het bijna nieuwe Huus voor Sport en Cultuur. Twee jaar geleden startte de (ver)bouw en eind van dit jaar is het af. Het bestuur van het Huus nodigt je uit om te "kijken en proeven hoe het gaat worden" op 17 juni tijdens de Dag van de Bouw. 

Hesco Bouw laat op de Dag van de Bouw diverse facetten van de bouw zien, want het is nogal wat dat er wordt gebouwd. In het oog springt natuurlijk de enorme houten constructie, iets waar Hesco trots op is. Ralf Holthuis op de projectpagina bij Hesco: "Wij zijn er enorm trots op dat wij dit duurzame Huus mogen bouwen. Zeker met deze bijzondere houten gevel wordt dit een uniek gebouw in de regio". Installateur Niemeijer Installatietechniek noemt het project '(ver)nieuwbouw)', want een deel is nieuwbouw en een deel van het bestaande pand wordt hergebruikt. Het gaat hier in het laatste geval om de fundering, dakwanden en de staalconstructie.

Centrale ontmoetingsplek

Als het pand straks klaar is, is het een ontmoetingscentrum voor iedereen uit Zuidwolde, De Wolden en omstreken. Er komt een sporthal, gym- en turnzaal en T.C. Suthwalda krijgt een eigen tennishal. Daarnaast krijgen het dorpshuis, bibliotheek, muziekvereniging Woudklank en Biljartvereniging De Boerhoorn een eigen plekje in het Huus. Er is ook ruimte voor zorg. Stichting Welzijn De Wolden, Buurtzorg en Prima Life (praktijk voor fysiotherapie en trainingen) worden straks vaste bewoners.

Met het Huus ontstaat één plek waar sport, cultuur en de maatschappij samenkomt.

Bouw- of infrabedrijf? Stuur jouw project in!

Ben jij een bouw- of infrabedrijf en wil je jouw bouwplaats openstellen voor het publiek op 17 juni? Laat jij zien hoe jouw bedrijf ons land elke dag een stukje mooier maakt? Meld zo snel mogelijk je project aan via deze link. Je gaat dan mee in onze landelijk promotie voor de Dag van de Bouw en je krijgt een promotiepakket toegestuurd.

Wil je jouw bouwplaats ook openstellen op vrijdag 16 juni? Dan is namelijk de Onderwijsdag van de Bouw, in samenwerking met onderwijsinstellingen. Op deze dag bezoeken leerlingen van de basis- of middelbare school een bouwplaats. Voor jou als bedrijf een mooie kans om de bouwers van de toekomst te laten zien wat je bouwt.

Kom jij kijken op 17 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Zuidwolde. Dat kan op zaterdag 17 juni op het Sportlaantje 2 tussen 09.00 en 14.00. De bouwplaats is overdekt, kindvriendelijk en er zijn activiteiten voor kinderen. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt. De komende tijd komen er steeds meer projecten bij.