Sneller van A naar B dankzij een bredere A1 tussen Apeldoorn en Twello

Niets zo vervelend als in de file staan, zeker als je iets vervoert dat snel van A naar B moet. Dat is vaak het geval voor het vrachtverkeer dat over de A1 Oost bij Twello rijdt. Deze snelweg is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Daarom verbreedt Rijkswaterstaat deze snelweg. Hoe? Dat kan je zien op zaterdag 17 juni, op de Dag van de Bouw.

Een goede doorstroming op de A1 Oost is essentieel voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom wordt de A1 tussen aansluiting Apeldoorn Zuid en Twello verbreed naar deels 2x3 en deels 2x4 rijstroken. Dat is nog niet alles. Er worden parallelbanen tussen knooppunt Beekbergen en het uiteinde van afrit Voorst aangelegd. Knooppunt Beekbergen wordt gereconstrueerd en de twee verzorgingsplaatsen met de tankstations 'De Paal' en 'Vundelaar' worden heringericht. Bijna alle bruggen en tunnels worden aangepast of vervangen en er worden meerdere geluidsschermen gebouwd en verbeterd.

Enorme klus die zeker tot april 2025 zal duren

Op de Dag van de Bouw kun je op een van de bouwlocaties langs de A1 zien wat er allemaal komt kijken bij zo'n groot project. Je leert over duurzaamheid en circulariteit in de wegenbouw, want er wordt onder meer gerecycled asfalt en beton gebruikt. Je kunt vragen stellen aan de mensen die aan het werk zijn, zoals bouwers, ontwerpers, projectleiders en omgevingsmanagers. Zij vertellen je graag meer over hun werkzaamheden, uitdagingen en oplossingen. Daarnaast zijn er activiteiten voor jong en oud.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de werkzaamheden aan de A1 tussen Apeldoorn en Twello? Kijk op deze speciale website.

Bouw- of infrabedrijf? Stuur jouw project in!

Ben jij een bouw- of infrabedrijf en wil je jouw bouwplaats openstellen voor het publiek op 17 juni? Laat jij zien hoe jouw bedrijf ons land elke dag een stukje mooier maakt? Meld zo snel mogelijk je project aan via deze link. Je gaat dan mee in onze landelijk promotie voor de Dag van de Bouw en je krijgt een promotiepakket toegestuurd.

Wil je jouw bouwplaats ook openstellen op vrijdag 16 juni? Dan is namelijk de Onderwijsdag van de Bouw, in samenwerking met onderwijsinstellingen. Op deze dag bezoeken leerlingen van de basis- of middelbare school een bouwplaats. Voor jou als bedrijf een mooie kans om de bouwers van de toekomst te laten zien wat je bouwt.

Kom jij kijken op 17 juni?

We nodigen je van harte uit om te kijken bij dit project in Wilp. Dat kan op zaterdag 17 juni op de Sluinerweg 12 (Ardeweg, tegenover Attero) tussen 09.30 en 16.00. Er is catering en er zijn activiteiten voor kinderen. Bekijk via deze link alle projecten die meedoen aan Dag van de Bouw. Er is altijd een project bij jou in de buurt. De komende tijd komen er steeds meer projecten bij.